Hot Wings hiiligrillissä vortexilla

Hot Wings hiiligrillissä vortexilla

Wingsit ovat monen mielestä grillattavista ruoista se paras, kun verrataan vaivaa makuun. Wingsit on nopea ja helppo valmistaa. Kana myös imee hyvin hiilistä makua, joten hiilillä grillatessa saa tehtyä ainakin mielestäni maukkaimmat siivet. Oheen voit tehdä ranskalaisia tai muuta, mutta tällä kertaa itse tein vain kurkkua, tomaattia ja majoneesin. Aineiksi tarvitset vain maustamattomat wingsit, sopivan kastikkeen ja mieleiset lisukkeet.

Siipien valmistelu alkoi kuivaamalla pintakosteudet talouspaperilla. Näin saadaan hieman rapeampi pinta. Tämän jälkeen levitin pintaan pienen suolan, paprika- ja valkosipulimausteen. Suurin osa mausteista tulee vasta lopussa mausteista, joten tässä vaiheessa et tarvitse kovin suurta määrää.

Tässä vaiheessa itsellä oli jo hiilet kuumana vortexissa. Vortex ei ole pakollinen varuste, mutta todella näppärä se kyllä on. Tässä paistossa voit pitää ilmanotot käytännössä täysin auki, koska siipien asettelulla sopivalle etäisyydelle vortexin tulesta saadaan sopiva paistolämpö.

 

Siivet asettelin vähintään muutaman sentin etäisyydelle vortexin tulista. Paistamisessa kesti vajaan 30 minuuttia, oikean kypsyyden kyllä huomaa kun siivet alkavat olemaan rapeita. Pariin kertaan kävin kääntämässä siivet, vaikka tällä tekniikalla lämpö jakautuukin yllättävän tasaisesti, joten siipien pitäisi paistua tasaisesti.

Siipien valmistumista odotellessa tein dippikastikkeeksi helpon valkosipulimajoneesin. Sekoitin tehosekoittimella 1 kananmunan, noin 2dl oliiviöljyä (rypsiöljyllä saat paremman koostumuksen, mutta se oli itseltäni päässyt loppumaan) 1 valkosipulin kynnen ja noin teelusikallisen sinappia.

Lopputuloksena ulkoa rapeita, mutta sisältä meheviä siipiä. Tähän sekoitin vielä Texas Peten Buffalo Wing kastiketta. Kylkeen kurkkuviipaleita ja kirsikkatomaatteja.  

 

 

Takaisin blogiin