Karitsan kare annos

Karitsan kare pippurikastikkeella hiiligrillissä

Tällä kertaa resepti karitsan kareesta. Karitsa on perinteinen pääsäisliha ja silloin sitä näkyykin paljon kaupoissa, mutta toisaalta varsinkin kare on sen verran hyvää lihaa, että tätä voi kyllä syödä mielellään muutenkin kuin pääsiäisenä. Yksi noin 400g painava rivi riittää yhdelle syöjälle hyvin, vaikka tästä painosta tietenkin osa on luuta.

Alkuun perinteiset mausteet lihan pintaan; sormisuola, pippuri ja hieman valkosoipulimaustetta. Omassa palasessa ei ainakaan ollut kovia kalvoja tai rasvaa, joten liha ei tarvinnut trimmausta.

Pippurikastike

Kylkeen valmistin viski-pippurikastikkeen. Tämän aineet olivat karkeasti nämä: 2dl kermaa, 2dl lihalientä, 0,3dl viskiä, kokonaisia pippureita ja hieman pippuria ja rosmariinia. Alkuun pippureille pieni paahto kattilassa, sen jälkeen viski kattilaan (ei tullut liekkejä, mutta alkoholi höyrystyy kyllä äkkiä pois niin kuin kuvasta näkyy) ja lopuksi kerma ja lihaliemi sekaan ja keitä kasaan niin pitkään kuin kärsivällisyyttä riittää. Itse suurustin vielä vehnäjauhoilla, jotka sekoitin pieneen vesitilkkaan, koska keittämällä kestää vähintäänkin ikuisuus saada hyvä rakenne kastikkeelle. 

Karitsan kare grillissä

Kareen paiston tein ensin epäsuoralla lämmöllä hieman vajaaseen 50 asteeseen, jonka jälkeen otin karitsan vetäytymään hetkeksi ja grilliin sytytin lisää hiiliä, jotta sai paistettua vielä pinnan. Lopussa lämpötila oli noin 55 astetta, joka oli omaan makuun juuri sopiva, mutta toki voit tehdä hieman raa'emmaksi tai kypsemmäksi. Karitsan kypsyys on aikalailla sama kuin naudassa, eli tämä 55 astetta oli siinä medium miinuksen ja mediumin välillä.

Kylkeen tein myös hieman kasviksia; herkkusieniä joiden sisällä valkohomejuustoa ja kesäkurpitsan siivuja. Tässä vielä kuva lopputuloksesta:

Karitsan kare annos

 

Takaisin blogiin