Grillimaan opas lämpömittareihin

Grillimaan opas lämpömittareihin

Grillaus on välillä tarkka laji ja täydellisen kypsyyden saavuttamiseen lämpömittarit ovat erittäin hyödyllisiä Nykyaikaiset lämpömittarit mahdollistavat lämpötilan seuraamisen myös puhelimelta, joten voit seurata lihan ja grillin lämpötilaa sekä asettaa hälytyksiä grillausprosessin seuraamiseksi mistä tahansa. Tässä blogissa syvennymme hieman lämpömittareiden maailmaan ja esittelemme erilaisia mittarityyppejä.

 

Pikamittarit: Nopeita mittauksia 

Pikamittarit ovat kompakteja ja helppokäyttöisiä laitteita, jotka tarjoavat nopean sekä suoran mittauksen grillattavan ruoan lämpötilasta. Pikamittari on mahdollisesti tärkein mittarityyppi, josta on hyötyä lähes aina, kun haluat lihaan tarkan kypsyyden. Pikamittaria valittaessa tärkeimmät ominaisuudet vertailtavaksi ovat mittauksen tarkkuus ja nopeus. Myös akun tyyppi voi vaikuttaa käyttöön; patterilla toimivissa malleissa akku kestää pitkään, mutta USB-laturit voivat olla paremmin saatavilla kotona. Vaikka pikamittarit eivät sovellu pitkäkestoiseen grillaamiseen tai ruoan sisälämpötilan jatkuvaa seurantaa varten, sellainen kannattaa kuitenkin löytyä jokaiselta kotikokilta.

 

Langattomat mittarit: Joustavuutta grillaushetkiin

Osittain langattomat mittarit tarjoavat kätevän ratkaisun, sillä ne yhdistävät langattomasti mittausyksikön ja puhelimen. Tällaisia mittareita ovat esimerkiksi ThermoPron TP930TP920 sekä Inkbirdin IDT-34e. Näissä mittareissa anturien mittaamaa lämpötilaa voit seurata suoraan mittariyksiköstä tai puhelimen sovelluksesta. Yleensä näistä antureista yhtä käytetään grillin lämpötilan mittaukseen ritilän tasolta, ja loppuja käytetään tarpeen mukaan lihan/lihojen lämmön mittaukseen.

 

Thermopro tp930 tuotekuva

 

Wifi vai Bluetooth?

Yksi tekijä lämpömittarin valinnassa on myös yhteystyypin valinta. Grillimaan valikoimasta ThermoProt tukevat vain Blutetoothia, kun taas Inkbirdin Idt-34e yhdistyy puhelimeesi myös wifin kautta. Jos grillillesi yltää laadukas wifi-yhteys, kanmnattaa siis harkita wifi-yhteyksellisestä mittaria, kun taas ilman wifiä ThermoProiden pidempi bluetooth-kantama voi olla sinulle hyödyllisempää.

Kokonaan langattomat mittarit: Vapautta grillaajalle

Kokonaan langattomat mittarit ovat kätevyydessään voittamattomia. Anturi kiinnitetään lihaan ja latausyksikkö jätetään grillin lähelle, josta taas lämpötieto välittyy puhelimeen. Kokonaan langattomia mittareita voit myös käyttää esimerkiksi rotisserin kanssa, koska langat eivät ole mukana pyörimässä. Yleensä kokonaan langattomissa mittareissa, kuten esimerkiksi ThermoPron TempSpikessä on myös päädyssä anturi mittaamaan grillin lämpötilaa, joten yhdellä anturilla voit mitata myös grillin lämpötilaa.

 

Yhteenvetona

Lämpömittarit ovat korvaamattomia työkaluja grillaajalle, jotka ainakin helpottavat lihan kypsennyksessä täydelliseen lämpöön. Pikamittarit tarjoavat nopeita tuloksia, kun taas osittain ja kokonaan langattomat mittarit tarjoavat joustavuutta ja tarkkuutta varsinkin pidempiin grillaushetkiin. Kokonaan langattomissa hyötynä on voittamaton kätevyys, kun taas osittain langattomista mittareista saat tiedon puhelimen lisäksi mittausyksiköstä. Vaikka lämmön mittaus ei ole pakollista hyvää ruokaa tehdäkseen, se auttaa kuitenkin valtavasti esimerkiksi naudanlihan kanssa, jossa muutamankin asteen heitto kypsyydessä vaikuttaa makuun ja mehevyyteen.

Katso täältä kaikki Grillimaan lämpömittarit

Takaisin blogiin